Achtergrond

BuitenNederland biedt een verzamelplaats van alle events, initiatieven, artikelen en goede voorbeelden van hoe Nederland haar rol in het buitenland beter kan invullen.

Corona heeft heel veel mensen wakker geschud en ons laten zien hoe intens we wereldwijd met elkaar verbonden zijn. Al jaren zijn de nationale én mondiale uitdagingen groter en ingewikkelder dan ooit. Maar nu is het voor iedereen zichtbaar en voelbaar. Het draagvlak om andere keuzes te maken groeit. Met de verkiezingen voor de boeg is nu het moment daar om een andere politieke koers te varen.

BuitenNederland is een samenwerking van Schone Kleren Campagne, Action Aid, Both ENDS, SOMO, Milieudefensie, MVO Platform, Tax Justice, TNI, HandelAnders en vele anderen. Op woensdag 17 maart 2021 gaan we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. En daarna wordt tot de zomer zeker gewerkt aan een nieuw kabinet. En wat ons betreft is dat een kabinet dat balans brengt in ons buitenlandbeleid en de rol van Nederland in de wereld.

Welk buitenland past bij jou?

Binnenkort beschikbaar.

Stemadvies